Početna Kontakt
 

Novosti

Promocija CD-a „Matija svira Arsena“

1.12.2015. 8:52:52

U organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica u petak, 11.12.2015 s početkom u 19.30 bit će predstavljen novi uradak vrhunskog pijanista Matije Dedića „Matija svira Arsena“.


Na albumu se nalazi 12 legendarnih pjesama jednog od najutjecajnijih hrvatskih skladatelja, kantautora, dirigenta, prevoditelja, književnika i slikara Arsena Dedića. Prvi takav album ‘Drugi pogled’ objavljen je prije deset godina, a na novom albumu nalaze se skladbe ‘Sve što znaš o meni’, ‘Dida moj’, ‘Kuća pored mora’, ‘Moderato cantabile’, naslovne teme iz ‘Glembajevih’ i ‘U registraturi’ i ostale.                               ‘Ovaj album se dogodio u trenutku jednog mog emotivnog stanja, u špici pijanističke vještine i predivnom ambijentu Vatroslava Lisinskog. Žao mi je što otac neće čuti ovaj album jer mislim da bi on sad bio zbilja zadovoljan i to iz puno razloga. Uspio sam objediniti to da bi sada i šire mase, koje to čuju, trebale prepoznati pjesme moga oca, a u zamišljenom konceptu uspio sam ostvariti i neke svoje i pijanističke, konceptualne i harmonijske želje. Ustvari osjećam da sam uspio odsvirati tu jako željenu zlatnu sredinu. Ovo je za mene bilo jedno osjetljivo glazbeno putovanje’, sa sjetom je rekao Matija.
Upravo ta obiteljska povezanost i Matijini pijanistički pristup dali su svakoj skladbi s ovog albuma snažan emotivan naboj. Na Matijin novi album osvrt je dao i poznati glazbeni kritičar i publicist, Hrvoje Horvat . U tekstu koji je napisao na ovom albumu između ostalog stoji: ‘Radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pianizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska faktora.’
Ulaznice po cijeni od 30,00 kn možete rezervirati na broj telefona 222-390, e-mail kultura@pou-kop.hr ili kupiti u Domoljubu radnim danom od 7:00 do 20:00 sati.


Arhiva novosti