Početna Kontakt
 

Projekti

Glazbena kutija 2010
Datum: 23.8.2010
Velik broj djece i mladih sustavno se glazbeno obrazuje u našem gradu kroz programe osnovnih i srednjih škola, glazbene škole, ali i privatnih poduka.
Svake godine oko dvadesetak učenika završava osnovnu glazbenu školu i velika većina ne nastavlja glazbeno školovanje u srednjoj glazbenoj školi. Također ima i mnogo samoukih glazbenika koji se žele dodatno obrazovati kako bi mogli svirati u glazbenim sastavima kojih  ponovno ima sve više. Učenici Glazbene škole slijede obavezni program koji ih nedovoljno obrazuje za samostalno bavljenje glazbom, te postoji potreba da se takvim korisnicima omogući dodatno neformalno glazbeno obrazovanje u osnovama jazz i rock glazbe. Projekt Glazbena kutija saživio je 2006. godine i pokazao se konstrutivan za mlade glazbenike koji na taj način imaju prilike upoznati nove glazbenen smjerove i raditi s vrhunskim glazbenim pedagozima. Kroz seminar polaznici se educiraju na određenom instrumentu za samostalno bavljenje glazbom i dobivaju neformalno glazbeno obrazovanje u jazz i rock glazbi. Osim razvijanja samostalnih glazbenih sposobnosti polaznici međusobno surađuju u skupnom muziciranju, kao i u zajedničkom muziciranju sa svojim mentorima. Ljetna škola završava zajedničkim koncertom polaznika i mentora, a pokazalo se do sada i nastavkom njihovog muziciranja tijekom godine.

Nakon dvogodišnje pauze Glazbena mladež Koprivnice  ponovno  se prihvatila organizacije ljetnog seminara GLAZBENA KUTIJA koji je trajao do 23.8. – 27.8. u prostorima Glazbene škole F.Pintarić i Doma mladih.

Mentori su bili renomirani koprivnički muzičari:

Vojkan Jocić-saksofon, Tomislav Šitum-gitara, Robin Knežević-bas gitara, Marin Hraščanec-klavir, Ivana Jaklin-vokalna tehnika i Goran Vdović-bubnjevi.

Na seminar se prijavilo 40 polaznika koji su u ovih 5 dana pohađali individualnu nastavu i još međusobno skupno muzicirali.

Seminar je završio vrlo uspješnim  Završnim koncertom mentora i polaznika  u Domu mladih, 27.8. na odobravnje mnogobrojne koprivniče publike.

Pokazalo se da su ovakvi ljetni glazbeni seminari pun pogodak za mlade koji su željni naučiti nešto novo i pri tome sami sudjelovati u kreiranju glazbnog djela.

Hvala sponzorima: AUDIODOC, foto OGY, Domu mladih