Početna Kontakt
 

Projekti

KVARTET CORONA u Koprivnici
Datum: 13.4.2011
Club Nautilus

gostovao je vrhunski, mladi kvartet Corona. Koncert je ujedno bio i zgoda za promociju njihova CD-a LIVE IN SLAVONSKI BROD objavljenog za Menart i Serbus, prošle godine.

“Riječ je o skupini iznimno glazbeno nadarenih i glazbeno obrazovanih mladih ljudi koji spajaju brač, bugariju i berdu s klavirom te uspješno aranžiraju i obrađuju kako tradicijske slavonske i dalmatinske skladbe, tako i znane jazz uspješnice, intrigiraju svojom interpretacijom filmske glazbe, osobnim stvaralačkim intencijama i sviračkom virtuoznošću proizvodeći zvuk koji bi u najmanju ruku mogao postati domaći brand – zvuk jazza kakav rijetko čujemo. Tamburice i jazz! – skeptični mogu biti samo oni koji ih nisu čuli, uživo ili na spomenutom CD-u.

Kažem to stoga što je ovo vrlo osebujna i slušljiva jazz kombinacija, svakako ne za jednokratnu uporabu. Pijanist Petar Ćulibrk i Filip Novosel, koji svira brač, pokazuju iznimno aranžersko umijeće obrađujući skladbe kakva je tema iz Kuma (Nino Rota:»Godfather Theme»), ili Kenny Barronova «Belem», preko sjajnog Astora Piazzolle i skladbe «Libertango», do Moriconea ili Chick Coreine «Spain». Od domaćih obrada tu je «Dva bracanina» a vrlo je dojmljiva Christoperova «Always On My Mind». Kvartet zvuči uigrano, a stalni postav kvarteta još čine Kruno Gabaj i Robert Nikolić.

Kombinacija tamburaške glazbe i jazza u ovom slučaju je doista dobitna i ove mlade glazbenike valja podržati uz iskrenu preporuku za slušanje ovog albuma. Vjerujte, budete se iznenadili, ako ste mislili da ste u jazzu već sve čuli, ovaj snimak će vam pokazati da mjesta dobrim iznenađenjima u glazbi i dalje ima što su I dokazali svojim odličnim nastupom sinoć.”(Mixer.Hr)