Početna Kontakt
 

Projekti

IMAGINE CROATIA 2011.
Datum: 13.11.2011
Lokacija: SAX, Zagreb

U nedjelju 13.11.2011. u zagrebačkom klubu SAX održano je peto izdanje hrvatskog IMAGINE FESTIVALA, koji od ove godine nosi naziv IMAGINE CROATIA.

Nastupilo je ukupno 14 izvođača, od kojih su njih jedanaest bili finalisti IMAGINE natjecanja, a tri su benda bili gosti festivala, tako da se na pozornici SAX-a u toku tri sata programa izmijenilo blizu 60 mladih glazbenika.

Program su otvorili lanjski pobjednici, grupa EpEpe iz Koprivnice, a zatim su redom nastupili finalisti:1. RANDOM, grupa ( Koprivnica)

2. DRUGI SVIJET, grupa (Požega)

3. MJUZIKL, trio (Zagreb)

4. FLAGEOLET, grupa (Virovitica)

5. SONJA AGATA BIŠĆAN, solistica (Zagreb)

6. GOATFISH, duo (Zagreb)

7. HORIZONT, grupa (Zagreb)

8. X – FIRE, trio (Slavonski Šamac)

9. RESTART UNPLUGGED, grupa (Čakovec)

10. MILF, trio (Zagreb)

11. BIG STRIP GORILA, grupa (Zagreb)Nakon nastupa posljednjeg finalista prosudbeni sud natjecanja odlučivao je o dobitnicima nagrada, a za to vrijeme nastupili su gosti, belgijske grupe GREEN MOON i SIR FRANCIS i gosti iz Rumunjske, grupa PHENOMENON.

Slijedilo je proglašenje najboljih kojima su dodijeljene i nagrade.

Pobjednik festivala IMAGINE CROATIA 2011. je grupa RESTART UNPLUGGED iz Čakovca i oni su sasvim zasluženo osvojili nastup na Međunarodnom IMAGINE FESTIVALU u Rumunjskoj, u gradu Sibiu prijestolnici europske kulture 2012. godine. Također, generalni sponzor festivala IMAGINE CROATIA, tvrtka EURO – UNIT iz Čakovca, dodijelila im je kao nagradu gitarsko combo pojačalo marke ORANGE, a nagradu im je predao direktor marketinga EURO-UNIT-a Tihomir Baranašić. Uz sve to, Restartovci su osvojili i nagradu CMC-a (Croatian Music Channela), emitiranje spota na tom najprestižnijem hrvatskom glazbenom TV kanalu.

Duo GOATFISH iz Zagreba nagrađen je nastupom na finalu belgijskog nacionalnog Imagine festivala 2012.

Gostovanje u Sloveniji i nastup na slovenskom Imagine festivalu Najstfest 2012. dodijeljen je grupi MJUZIKL iz Zagreba, a tonski studio DAVIS i AQUARIUS RECORDS nagradili su ih s besplatnim snimanjem singla, tj. njegovim izdavanjem.

Grupa DRUGI SVIJET iz Požege nagrađena je gostovanjem u Novigradu na rock festivalu Parkfest 2012.