Početna Kontakt
 

Projekti

GLAZBENA KUTIJA 2012
Datum: 20.8.2012
Lokacija: Atrij Doma mladih Koprivnica

Ove godine Glazbena kutija trajala je od 20. – 24.8.2012. godine. Prijavilo se 26 polaznika koji su bili podijeljeni u 6 seminarskih grupa

Projekt Glazbena kutija pokrenut je 2006. godine na inicijativu Glazbene mladeži Koprivnica i pokazao se konstruktivan za mlade glazbenike koji na taj način imaju prilike upoznati nove glazbene smjerove i raditi sa eminentnim glazbenim pedagozima. Kroz seminar polaznici se educiraju na određenom instrumentu za samostalno i skupno bavljenje glazbom i dobivaju neformalno glazbeno obrazovanje u jazz, pop ili rock glazbi te osnovama vokalne tehnike. Osim razvijanja samostalnih glazbenih sposobnosti polaznici međusobno surađuju u skupnom muziciranju, kao i u zajedničkom muziciranju sa svojim mentorima.                                                                                         

Ljetni seminar završava zajedničkim koncertom polaznika i mentora, a pokazalo se da se njihova glazbena suradnja nastavlja i tijekom godine zajedničkim nastupima.

Ove godine Glazbena kutija trajala je od 20. – 24.8.2012. godine. Prijavilo se 26 polaznika koji su bili podijeljeni u 6 seminarskih grupa:  gitara 2 grupe (mentori Vanja Kevrešan i Tomislav Šitum),  klavir (mentor Marin Hraščanec), bas gitara (mentor Robin Knežević), vokalna tehnika (mentor Ana Lice)  i saksofon (mentor Vojkan Jocić). Završni koncert polaznika i mentora održao se Atriju Doma mladih, 24.8.2012, a Glazbenu kutiju ove je godine službeno zatvorio jazz sastav Jazzy Nyul ProjecIako smo prvotno najavljivali da će  'Jazzy Nyúl Project' otvoriti ovogodišnju Glazbenu kutiju, dečki su svojim nastupom uveličati zatvaranje ovog vrijednog projekta i to u petak,  24.08.2012.                                                                            Bend čine iskusni hrvatski glazbenici  Vedran Zec – gitara,  Davor Dedić –  klavir, Robert Jambrušić  – bubanj i Ferdinand Buhanec –  bass. Ove  jeseni završili su snimanje svog prvog autorskog albuma, istog naziva - 'Jazzy Nyúl Project',  koji sadrži 11 vlastitih skladbi, koje potpisuju Vedran Zec i Ferdinand Buhanec, a na kojem gostuju Matija Dedić (klavir) i Velimir Šegon (tenor sax). Upravo taj glazbeni repertoar, koji je usput rečeno, dobio vrlo pozitivne kritike, mogla je čuti koprivnička publika u atriju Doma mladih.