Početna Kontakt
 

Projekti

Izlučno natjecanje IMAGINE festivala 2012. za Koprivničko-križevačku županiju
Datum: 28.9.2012
Lokacija: MMC Kugla

Glazbena mladež Koprivnica održala je u petak, 28.9.2012 u Multimedijalnom centru Kugla izlučno natjecanje IMAGINE festivala za Koprivničko-križevačku županiju. Prijavila su se tri banda: Red edition, Random i KZG.
IMAGINE je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina.

Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International- svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji (Music Live), u Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), u Sloveniji (Najstfest), od 2010 u Rumunjskoj, a 2012. će biti njegova šesta obljetnica u Hrvatskoj. Od 2011. Godine većina nacionalnih festivala je preuzela zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia.Jednoglasnom odlukom prosudbene komisije i publike pobjedio je sastav RANDOM koji će nas predstavljati u finalu Imagine festivala u Zagrebu, 2.12.2012 na Trgu bana Josipa Jelačića.